8 Şubat 2014 Cumartesi

Konya sohbet chat odaları


İnternet hayatımızın artık vazgeçilemeyen bir unsuru oldu. Milyonlarca insan internet ortamında bir birileri ile canlı olarak görüşüyor sohbet ediyor bununla kalmayıp gelişen teknoloji sayesinde görüntülü sesli olarak sohbet etme imkanına erişmiştir.Konyanın ilimize vemiş oldumuz sohbet chat hizmeti ilçelerinede veriyoruz.Konya ilçeleri; Karatay sohbet,Meram sohbet,Selçuklu sohbet,Ahırlı sohbet,Akören sohbet,Akşehir sohbet,Altınekin sohbet,Beyşehir sohbet,Bozkır sohbet,Cihanbeyli sohbet,Çeltik sohbet,Çumra sohbet,Chat sohbet,Derbent sohbet,Derebucak sohbet,Doğanhisar sohbet,Mirc sohbet,Emirgazi sohbet,Ereğli sohbet,Güneysınır sohbet,Hadım sohbet,Halkapınar sohbet,Hüyük sohbet,Ilgın sohbet,Kadınhanı sohbet,Karapınar sohbet,Kulu sohbet,Sarayönü sohbet,Seydişehir sohbet,Taşkent sohbet,Tuzlukçu sohbet,yalıhüyük sohbet,Yunak sohbet gibi konya ilçe kelimelerindede hizmet vermekteyiz.
images
İnternetin hayatımıza girmesi ile bir çok sohbet odaları chat ortamı olmuş bulunmakta. Bu ortamlardan bitaneside Konya sohbet odaları olmuştur. Bu ortamda insanlar bir birilerini tanıyıp yeni arkadaşlıklar ediniyor en iyi dostluklar ve ilişki kuruyor. Eğer sizde ben yalnızım kendime bir arkadaş edinmek istiyorum diyorsanız bu ortam tam da size göre bir sohbet portalıdır. Yukardaki sohbet girişine tıklayarak sizde bu imkanlardan faydalana bilirsiniz.
Konya ilini biraz olsun tanımak isteyenlere aşağıda ki yazımızdan bilgi alabilirsiniz.
Konya, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan, etrafı Ankara, Eskişehir,Afyon, Isparta, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde ve Aksaray illeriyle çevrili Türkiye’nin yüzölçümü açısından en büyük ilidir.
Nüfus bakımından Türkiye’nin 6. büyük kentidir. 2010 TÜİK verilerine göre ilde merkez ilçelerle beraber 31 ilçe, 170 belde ve 581 köy vardır.
İle adını veren Konya şehrinin isminin Kutsal Tasvir anlamındaki “İkon” sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir.Mitolojide bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bu hikâyelerden birinde anlatıldığı üzere, kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Bu anıta verilen isim, İkonion dur. İkonion adı, zamanla İcconium’a dönüşür.
Araplar kentin ismini Kuniya olarak değiştirmişlerdir, Selçuklu ve Osmanlı döneminde bu ad Konya’ya dönüşmüştür. Günümüzde de kent hala Konya adını taşımaktadır

Coğrafi özellikleri

39.000 km2‘lik yüzölçümü ile Türkiye’nin en geniş ili olan ve Orta Anadolu yaylası üzerinde Ankara, Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman,Antalya, Isparta, Afyon ve Eskişehir illeri ile komşu olan Konya, 36° 22′ ve 39° 08′ kuzey paralelleri ile 31° 14′ ve 34° 05′ doğu meridyenleri arasında yer alır. Başta büyük ilçeleri Ereğli, Beyşehir, Akşehir’dir. Toplam 31 ilçesi vardır. Konya büyükşehir nüfusu 2011 sonu itibariyle 1.085.000 olup Türkiye genelinde 7. sıradadır. İl genelinde ise 2.100.000 olan nüfusuyla Konya ili Türkiye’nin en kalabalık 6. ilidir.

İklimi

Konya’da karasal iklim hüküm sürer. Yazları kuru ve sıcak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Gece – gündüz arası sıcaklık farkı yazın 16-22 derece arasındadır. Baharları ve kışları nemden dolayı bu fark 9-12 °C’ye kadar düşer. Kar ortalama 3 ay yerde kalır. Çevresindeki sıcak – soğuk hava merkezlerinden çok etkilenir. İç Anadolu’nun en güney bölgesinde yer almasına rağmen diğer İç Anadolu şehirlerinden daha soğuk olur. Bunun nedeni orta torosların deniz etkisini tamamen önlemesidir.
 Konya İlinin İlçeleri
Konya’nın otuz bir ilçesi vardır. Bunlardan üçü il merkezini meydana getirir.
Karatay,Sohbet, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Chat, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Mirc, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadım, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kameralı sohbet